Hur ändrar jag utseendet på undertexter och dold textning?

Disney+ ger dig möjlighet att ändra utseende och format på undertexter och dold textning för var och en av dina enheter. Hur du gör det varierar från enhet till enhet. Se nedan för information om hur du anpassar din enhet.

Alla ändringar som du gör av formatet på undertexter tillämpas på alla profiler på en enhet. Ändringarna tillämpas inte på alla dina enheter. Du måste följa nedanstående steg för att ändra formatet på var och en av dina enheter.

iPhone, iPad eller iPod Touch
För iOS version 13.0.0 eller senare

1. Gå till appen Inställningar på din enhet
  2. Välj Hjälpmedel
  3. Välj Undertext och dold textning
  4. Välj Stil
  5. På den här skärmen kan du välja en förinställd stil eller skapa en ny
    1. Om du skapar en ny stil stänger du av Video ignorerar under Typsnitt, Storlek, Färg och Opacitet

För tidigare versioner av iOS

1. Gå till appen Inställningar på din enhet
  2. Välj Allmänt
  3. Välj Hjälpmedel
  4. Välj Undertext och dold textning
  5. Välj Stil
  6. På den här skärmen kan du välja en förinställd stil eller skapa en ny
    1. Om du skapar en ny stil stänger du av Video ignorerar under Typsnitt, Storlek, Färg och Opacitet

Apple TV

1. Gå till appen Inställningar på din enhet
  2. Välj Allmänt
  3. Välj Hjälpmedel
  4. Välj Undertext och dold textning
  5. Välj Stil
  6. På den här skärmen kan du välja en förinställd stil eller skapa en ny
    1. Om du skapar en ny stil stänger du av Video ignorerar under Typsnitt, Storlek, Färg och Opacitet

Google Chromecast
För att anpassa undertexternas utseende på din Chromecast följer du inställningarna för den enhet som du castar från.

Android-telefon eller -surfplatta
För Google-enheter

1. Gå till appen Inställningar på din enhet
  2. Välj Tillgänglighet
  3. Välj Inställningar för textning
  4. Slå på Använd textning
  5. På den här skärmen väljer du antingen textstorlek eller textningsstil för att anpassa textningens utseende för din enhet

För Samsung-enheter

1. Gå till appen Inställningar på din enhet
  2. Välj Tillgänglighet
  3. Välj Hörsel
  4. Välj antingen Google-textning (CC) eller Samsung-textning (CC)
  5. För inställningen till
  6. På den här skärmen väljer du antingen textstorlek eller textningsstil för att anpassa textningens utseende för din enhet

Obs! Beroende på enhetstillverkare kan den här inställningens placering och tillgänglighet variera.

Microsoft Xbox

1. Tryck på Xbox-knappen på handkontrollen
  2. Välj System
  3. Välj Inställningar
  4. Välj Hjälpmedel
  5. Välj Undertexter
  6. På den här skärmen kan du anpassa utseendet på undertexter och dold textning för din enhet

Sony PlayStation

1. Gå till Inställningar på din enhet
  2. Välj Hjälpmedel
  3. Välj Textning för hörselskadade
  4. Markera rutan intill Visa textning för hörselskadade
  5. Välj Inställningar för textning för hörselskadade
  6. På den här skärmen kan du anpassa utseendet på undertexter och dold textning för din enhet

Smart-tv

1. Medan du tittar på en video på Disney+ väljer du knappen Ljud och undertexter längst upp till höger i videospelaren
  2. Välj Undertexternas utseende
  3. På den här skärmen kan du anpassa utseendet på undertexterna för din enhet. Dina ändringar sparas automatiskt

Webbläsare

1. Medan du tittar på en video på Disney+ väljer du knappen Ljud och undertexter längst upp till höger i videospelaren
  2. Välj kugghjulsikonen längst upp till höger
  3. På den här skärmen kan du anpassa utseendet på undertexterna för din enhet. Dina ändringar sparas automatiskt

Obs! Vissa webbläsare har inte stöd för anpassning av undertexter

Amazon Fire-surfplattor

1. Gå till appen Settings (Inställningar) på din enhet
  2. Gå till Accessibility (Hjälpmedel)
  3. Gå till Closed Captioning Preferences (Inställningar för dold textning)
  4. På den här skärmen kan du anpassa utseendet på undertexter och dold textning för din enhet

Amazon Fire TV

1. Gå till fliken Settings (Inställningar) från systemets hemskärm
  2. Gå till Accessibility (Tillgänglighet)
  3. Gå till Closed Captioning Preferences (Inställningar för dold textning)
  4. På den här skärmen kan du anpassa utseendet på undertexter och dold textning för din enhet