Kinderprofielen gebruiken

Wat is een kinderprofiel?

Het kinderprofiel op Disney+ biedt een speciaal samengesteld aanbod van content die voornamelijk bestaat uit tv-programma's met de classificatie TV-7FV en films met de classificatie G in de Verenigde Staten of vergelijkbare classificaties in andere landen. Titels met een contentwaarschuwing over negatieve voorstellingen of een verkeerde behandeling van mensen of culturen zijn uitgesloten. Daarnaast zijn automatisch afspelen en GroupWatch uitgeschakeld en kan de accounthouder het kinderslot inschakelen.

Wat is het kinderslot?

Het kinderslot maakt het moeilijker om een kinderprofiel te verlaten door een extra vraag toe te voegen. Deze functie kan worden ingeschakeld in een nieuw menu Ouderlijk toezicht in de instellingen (accountverificatie is vereist om deze functie in te schakelen).

Welke titels zijn beschikbaar voor kinderprofielen?

Een kinderprofiel biedt een speciaal samengesteld aanbod van content die voornamelijk bestaat uit tv-programma's met de classificatie TV-7FV en films met de classificatie G in de Verenigde Staten of vergelijkbare classificaties in andere landen. Titels met een contentwaarschuwing over negatieve voorstellingen en/of een verkeerde behandeling van mensen of culturen zijn uitgesloten.

Je kunt de instelling kinderprofiel inschakelen voor elk profiel dat aan je Disney+-account is gekoppeld, behalve voor dat van de hoofdaccounthouder.

Let op: vanwege lokale classificaties en cultureel gevoelige kwesties kan het per regio verschillende welke specifieke titels beschikbaar zijn voor kinderprofielen in verschillende regio's.

Wat is het verschil tussen een kinderprofiel en een profiel waarvoor een contentclassificatie is ingesteld?

Een kinderprofiel heeft een speciaal samengesteld aanbod van content, een aangepaste gebruikersinterface en beperkte functionaliteit. Met profielen waarvoor een specifieke contentclassificatie is ingesteld, kan alle content met die classificatie worden gekeken. Content met een hogere classificatie dan de contentclassificatie van het profiel wordt niet weergegeven als een gebruiker in de Disney+-app bladert of zoekt. Alle Disney+-functies blijven beschikbaar voor profielen waarvoor een contentclassificatie is ingesteld.

Hoe werken contentclassificaties op Disney+?

Disney+ biedt de mogelijkheid om een contentclassificatie voor elk profiel in een account te selecteren. Content met een hogere classificatie dan de profielinstelling wordt niet weergegeven in de Disney+-app.

De contentclassificatie van een profiel kan worden gewijzigd vanuit het menu Ouderlijk toezicht (accountverificatie vereist).