Ouderlijk toezicht op Disney+

Disney+ biedt verschillende functies voor ouderlijk toezicht op het gebruik van onze service. Met deze functies kun je de toegang tot individuele profielen beperken en op profielniveau bepalen welke content beschikbaar is (op basis van plaatselijke contentclassificaties). Kies hieronder een optie voor meer informatie:

Contentclassificaties
Voor elk profiel kunnen verschillende contentclassificaties worden ingesteld. Series en films met een hogere classificatie dan de contentclassificatie van je profiel worden niet weergegeven in de Disney+-app. Kun je kiezen uit de volgende Contentclassificaties:

Standaard is de contentclassificatie van een standaardprofiel ingesteld op 14+.* Als je de contentclassificatie wilt wijzigen, kies dan het profiel dat je wilt bewerken en selecteer contentclassificatie in het menu Ouderlijk toezicht.

*Contentclassificaties worden niet ondersteund op kinderprofielen, omdat die al alleen kindvriendelijke inhoud bevatten.

Kinderprofiel
Kinderprofielen bieden jongere kijkers een kindvriendelijke Disney+-interface met uitsluitend content die geschikt is voor kinderen. Meer informatie over het instellen en gebruiken van een kinderprofiel op ondersteunde apparaten.

De beschikbare content is over het algemeen beperkt tot titels met de classificatie TV-Y, TV-Y7, TV-Y7-FV, G en TV-G in de Verenigde Staten. In andere geografische markten bieden soortgelijke classificaties een vergelijkbare selectie van content die geschikt is voor jonge kinderen met een kinderprofiel.

Kinderslot
Het kinderslot maakt het moeilijker om een kinderprofiel te verlaten door een extra vraag toe te voegen. Je kunt deze instelling inschakelen door het profiel dat je wilt bewerken te selecteren en de instelling Kinderslot onder het menu Ouderlijk toezicht in te schakelen (accountverificatie vereist).

Profielpincode
Door een 4-cijferige profielpincode in te stellen, kun je voorkomen dat anderen toegang krijgen tot je Disney+-profiel. Je kunt je profielpincode beheren via het scherm Profiel bewerken. Als je je pincode wilt instellen of wijzigen, selecteer dan Profielpincode in het menu Ouderlijk toezicht (accountverificatie vereist).

Als je je pincode bent vergeten (of als iemand je pincode zonder toestemming heeft gewijzigd), selecteer dan Pincode vergeten? onder de vakjes waar je je pincode moet invoeren. Je moet je wachtwoord invoeren ter verificatie om je pincode te resetten.

Aanmaken van profielen beperken
Voorkom dat andere gebruikers nieuwe profielen aanmaken op je account met de functie Aanmaken van profielen beperken. Nadat dit is ingeschakeld, is er altijd een wachtwoord nodig om een nieuw profiel aan te maken. Je vindt deze functie in je accountinstellingen in de Disney+-app.