Hur löser jag problem med videouppspelning?

Om du har problem med videouppspelning vill vi gärna hjälpa dig. På den här artikelsidan beskrivs några felsökningsmetoder som kan vara till hjälp om du stöter på något av följande problem medan du streamar Disney+:

Här är åtta saker som du kan göra för att få en bättre bild.

1. Starta om appen Disney+
Stäng Disney+ helt (och även alla andra appar eller program som körs i bakgrunden på din streamingenhet). Prova sedan med att öppna Disney+ igen.

2. Stäng av enheten
Stäng av din enhet (och även modemet och routern i förekommande fall). Starta sedan om enheten och öppna appen Disney+ igen.

3. Kontrollera din internetanslutning
Gör ett hastighetstest på din enhet och jämför resultatet med våra rekommenderade anslutningshastigheter.

4. Testa andra appar på din enhet
Om du lägger märke till liknande problem med andra appar kan det bero på att anslutningen är dålig. Kontakta din internetleverantör för mer information om hur du kan få en bättre anslutning.

5. Uppdatera enhetens operativsystem
Kontrollera att du har det senaste operativsystemet för din enhet eller plattform. Titta efter uppdateringar genom att gå till sidan med inställningar på din enhet.

6. Rensa cachelagrade data på din enhet
Du kan rensa cachelagrade data via enhetens inställningsmeny. Genom det här steget tas tillfälliga filer bort för att frigöra processorkapacitet.

7. Avinstallera och installera om Disney+
På vissa enheter kan du prova med att avinstallera och installera om appen Disney+ för att säkerställa att du har den senaste versionen. När du har bekräftat att du har den senaste versionen av Disney+ återställer du alla dina anslutningar.

8. Kontrollera alla komponenter
För en upplevelse av Disney+ av högsta möjliga kvalitet bör samtliga komponenter ha stöd för digitalt innehåll som kräver hög bandbredd, inklusive HDMI-kablar. För innehåll i 4K Ultra HD och HDR bör externa skärmar ha stöd för HDCP 2.2.

Obs! Användning av äldre ljud- och videokomponenter kan inverka på kvaliteten eller helt förhindra uppspelning.

Behöver du mer hjälp? Om du har provat de här stegen men ändå har problem med uppspelningen kan du kontakta kundtjänsten för Disney+. Du kan nå oss via chatt, telefon eller sociala medier.