Hoe kan ik de Disney+-app verwijderen of opnieuw installeren?

Afhankelijk van wat voor apparaat je gebruikt kun je de Disney+-app verwijderen en opnieuw installeren om bepaalde streamingproblemen op te lossen. Het is ook een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de nieuwste versie van onze app op jouw apparaat hebt.

De stappen voor het verwijderen/opnieuw installeren zullen variëren afhankelijk van welk apparaat je gebruikt om Disney+ te bekijken.

Android

Apple TV

Chromecast (Android)

Chromecast (iOS)

Fire-tablet

Fire TV

iPhone en iPad

LG TV

Nintendo Switch

PlayStation

VIZIO

Xbox

Als jouw ondersteund apparaat niet staat vermeld, is de Disney+-app ingebouwd en kan die niet worden verwijderd.

Android (mobiel)

1. Ga naar Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren > Alles > Disney+ en druk op Verwijderen
  2. Schakel het apparaat uit en wacht 1 minuut. Zet het weer aan.
  3. Installeer de Disney+-app opnieuw vanaf de Google Play Store

Apple TV (4e generatie en later)

1. Markeer in het hoofdmenu de Disney+-app > klik en houd het Touch-oppervlak ingedrukt om de beweegmodus in te voeren
  2. Druk op de knop Afspelen/Pauzeren op de Apple TV-afstandsbediening > markeer de optie Verwijderen en klik op het Touch-oppervlak om te verwijderen
  3. Ga naar de Apple App Store en installeer de Disney+-app opnieuw

Chromecast (Android)

1. Ga naar Instellingen > Toepassingen > Toepassingen beheren > Alle > zowel de Disney+-app als de Google Home-app verwijderen
  2. Schakel het apparaat gedurende 1 minuut uit en dan weer aan
  3. Installeer de apps opnieuw vanaf de Google Play Store

Chromecast (iOS)

1. Houd de Disney+-app of Google Home-app ingedrukt totdat het pictogram begint te bewegen > Tik op de X in de bovenhoek van het pictogram om het te verwijderen
  2. Schakel het apparaat gedurende 1 minuut uit en dan weer aan
  3. Ga naar de Apple App Store en installeer de Disney+-app opnieuw

Fire TV en Fire TV Stick [Review at Launch]

1. Ga in de zijbalk van het hoofdmenu naar Instellingen > Toepassingen > Disney+ > Verwijderen.
  2. Schakel het apparaat gedurende 1 minuut uit en dan weer aan
  3. Zodra je klaar bent, download de applicatie opnieuw via Zoeken > voer “Disney+” in > selecteer de Disney+-app > Download

iPhone en iPad

1. Toets op het startscherm op de Disney+-app en houd deze ingedrukt totdat die begint te bewegen en er een kleine X in de bovenhoek verschijnt. Toets nogmaals op de app en druk op Verwijderen.*
  2. Schakel het apparaat gedurende 1 minuut uit en dan weer aan
  3. Zoek naar Disney+ in de App Store en klik op het cloudpictogram om opnieuw te downloaden. Zodra de download is voltooid, toets op Open om Disney+ opnieuw te openen

LG TV

NB: De mogelijkheid om apps te verwijderen/opnieuw te installeren is mogelijk niet beschikbaar op bepaalde LG-modellen.

1. Druk op de Home/Smart-knop op je afstandsbediening om het hoofdmenu te openen en selecteer Meer apps in de buurt van de rechterbenedenhoek
  2. Beweeg de aanwijzer over de Disney+-app en klik op de pijl omhoog erboven
  3. De app beweegt vrij en er verschijnt een X. Klik op de X. Bevestig de verwijdering door op OK te klikken
  4. Open de LG Content Store in het menu ‘Meer Apps’ om opnieuw te installeren. Kies Premium > Disney+ > selecteer Installeren

PlayStation

1. Markeer de toepassing, druk op de driehoekige knop en selecteer Verwijderen
  2. Schakel het apparaat gedurende 1 minuut uit en dan weer aan
  3. Download de app opnieuw vanuit de PlayStation Store

Xbox

1. Markeer in het hoofdmenu de Disney+-app tegel > druk op de Menu-knop op de controller > selecteer Beheer App > Intern > Verwijderen
  2. Schakel hetapparaat gedurende 1 minuut uit en dan weer aan
  3. Om de app opnieuw te installeren, ga naar de sectie ‘Store’ en zoek naar Disney+