Welke toegankelijkheidsfuncties biedt Disney+?

Disney+ wil alle fans de allerbeste kwaliteit en ervaring bieden. Daarom streven we er altijd naar om te voldoen aan de beste praktijken en normen op het gebied van toegankelijkheid. Disney+ biedt abonnees verschillende toegankelijkheidsopties, waaronder:

Closed captions
Closed captions helpen kijkers die doof en slechthorend zijn door meer context en informatie te bieden dan gewone ondertiteling. Disney+ streeft ernaar Closed Captions of ondertiteling voor doven en slechthorenden te bieden voor alle titels, hoewel er enkele uitzonderingen kunnen zijn. De beschikbaarheid kan per taal verschillen.

Audiobeschrijvingen
Audiobeschrijvingen helpen mensen die blind of slechtziend zijn door extra auditieve context te bieden en te beschrijven wat er op het scherm gebeurt als er een video wordt afgespeeld. De beschikbaarheid van audiobeschrijvingen kan per titel en taal verschillen.

Tekst naar spraak
Tekst-naar-spraak helpt mensen die blind of slechtziend zijn door de elementen op het scherm hardop voor te lezen of te beschrijven tijdens het navigeren door de interface van Disney+. Disney+ biedt ondersteuning voor tekst-naar-spraak. Tekst-naar-spraak wordt ondersteund op alle platforms en schermleessoftware, behalve PlayStation. Niet beschikbaar in alle landen of talen.

Contrasterende kleuren
Disney+ is zo ontworpen dat tekst en elementen op het scherm gemakkelijk te zien en te lezen zijn voor mensen met verschillende visuele beperkingen.

Responsief ontwerp
De schermen en interfaces van Disney+ zijn ontworpen voor verschillende schermformaten, zodat gebruikers hun apparaat op hun eigen manier kunnen gebruiken. Disney+ biedt ook een zoomfunctie voor mensen met een visuele beperking. De beschikbaarheid verschilt per platform.

Toetsenbordnavigatie
Mensen die geen muis gebruiken om de interface van Disney+ op een desktop- of laptopbrowser te bedienen, kunnen hun toetsenbord of een vergelijkbaar invoerapparaat gebruiken. De beschikbaarheid verschilt per platform en browser.