Datagebruik en videokwaliteit op Disney+

Disney+ detecteert automatisch de mogelijkheden van je systeem en de snelheid van je internetverbinding en probeert een ervaring van de hoogst mogelijke kwaliteit te leveren.

We bieden je ook graag keuzemogelijkheden: Disney+ biedt verschillende opties om het datagebruik op al je ondersteunde apparaten te helpen beheren. Het wijzigen van de instellingen voor datagebruik heeft effect op de videokwaliteit, waarbij lager dataverbruik zorgt voor een iets lagere visuele kwaliteit. Houd er rekening mee dat instellingen voor datagebruik apart worden toegepast op elk apparaat en dat deze instellingen worden toegepast op alle profielen die dat apparaat gebruikt.

Hieronder vind je details over de opties voor het aanpassen van je instellingen voor datagebruik op verschillende ondersteunde apparaten.

Instellingen datagebruik

Mobiele instellingen

Instelling datagebruik

Hoogste videokwaliteit

Hoogste audiokwaliteit

Geschat datagebruik per uur

Alleen via wifi streamen

1080 HD

Dolby Atmos

2,5 GB

Automatisch

HD

Surround Sound 5.1

2,0 GB

Data besparen

SD

Stereo

0,6 GB

Alleen via wifi streamen - Deze instelling voor je mobiele apparaat maakt videostreaming alleen mogelijk terwijl je verbonden bent met een wifi-netwerk. Videostreams hebben de hoogste kwaliteit die jouw systeem en wifi-internetverbinding mogelijk maken, tot volledige HD met Dolby Atmos-audio, waar beschikbaar. Deze instelling gebruikt ongeveer 2,5 GB aan data per kijkuur.

Automatisch - Dit is de standaardinstelling. Videostreams hebben de hoogste kwaliteit die jouw systeem en mobiele internetverbinding mogelijk maken. Streams kunnen maximaal HD zijn met Surround 5.1-audio, waar beschikbaar. Deze instelling gebruikt ongeveer 2,0 GB aan data per kijkuur.

Data besparen - Deze instelling gebruikt de minste hoeveelheid data. Videostreams zijn in SD-kwaliteit met stereo-audio. Deze instelling gebruikt ongeveer 0,6 GB aan data per kijkuur.

Instellingen ondersteunde verbonden apparaten/ settopboxen

Instelling datagebruik

Hoogste videokwaliteit

Hoogste audiokwaliteit

Datagebruik per uur

Automatisch

1080 HD

Dolby Atmos

7,7 GB

Gemiddeld

HD

Surround Sound 5.1

2,0 GB

Data besparen

SD

Stereo

0,7 GB

Automatisch - Dit is de standaardinstelling. Videostreams hebben de hoogste kwaliteit die jouw systeem en internetverbinding mogelijk maken. Videostreams kunnen maximaal 4K UHD zijn met Dolby Atmos-audio, waar beschikbaar. Deze instelling gebruikt ongeveer 7,7 GB aan data per kijkuur.

Gemiddeld - Deze instelling is een goede balans tussen het besparen van data en het streamen in HD-kwaliteit. Videostreams kunnen maximaal 1080 HD zijn met Surround Sound 5.1-audio, waar beschikbaar. Deze instelling gebruikt ongeveer 2,0 GB aan data per kijkuur.

Data besparen - Deze instelling gebruikt de minste hoeveelheid data. Videostreams zijn in SD-kwaliteit met stereo-audio. Deze instelling gebruikt ongeveer 0,7 GB aan data per kijkuur.

Instellingen webbrowser

Instelling datagebruik

Hoogste videokwaliteit

Hoogste audiokwaliteit

Datagebruik per uur

Automatisch

1080 HD

Stereo

4,2 GB

Gemiddeld

HD

Stereo

1,2 GB

Data besparen

SD

Stereo

0,6 GB

Automatisch - Dit is de standaardinstelling. Videostreams hebben de hoogste kwaliteit die jouw systeem en internetverbinding mogelijk maken. Videostreams kunnen maximaal 1080 HD zijn. Deze instelling gebruikt ongeveer 4,2 GB aan data per kijkuur.

Gemiddeld - Deze instelling is een goede balans tussen het besparen van data en het streamen in HD-kwaliteit. Videostreams kunnen maximaal HD zijn. Deze instelling gebruikt ongeveer 1,2 GB aan data per kijkuur.

Data besparen - Deze instelling gebruikt de minste hoeveelheid data. Videostreams zijn in SD-kwaliteit met stereo-audio. Deze instelling gebruikt ongeveer 0,6 GB aan data per kijkuur.

Zie dit artikel voor instructies over het aanpassen van het datagebruik per apparaat.