Vilka tillgänglighetsfunktioner finns på Disney+?

Disney+ har som mål att tillhandahålla bästa tänkbara kvalitet och upplevelser till alla våra fans. Vi eftersträvar att hålla oss informerade om, och följa, bästa praxis och standarder för tillgänglighet.
Disney+ erbjuder en rad olika tillgänglighetsalternativ för våra abonnenter. Bland dessa funktioner finns:

Dold textning
Dold textning, eller Closed Captions (CC), är till hjälp för döva eller personer med hörselnedsättning som därigenom får ytterligare sammanhang och information utöver de vanliga undertexterna. Disney+ strävar efter att erbjuda dold textning eller undertexter för döva och personer med nedsatt hörsel (SDH) på engelska för alla titlar, även om det kan finnas sällsynta undantag. Tillgängligheten kan variera beroende på språk.

Syntolkningar
Syntolkningar, eller Audio Descriptions (AD), är till hjälp för blinda eller synskadade som därigenom får ytterligare sammanhang genom ljud som beskriver vad som visas på skärmen under videouppspelningen. Tillgängligheten på syntolkningar kan variera beroende på titel och språk.

Text till tal
Text till tal är till hjälp för blinda eller synskadade genom att de element som visas på skärmen beskrivs medan användaren navigerar i gränssnittet för Disney+. Disney+ erbjuder text till tal genom hela upplevelsen. Text till tal stöds på alla plattformar och skärmläsarprogram förutom PlayStation 4. Ej tillgängligt för alla länder och språk.

Färgkontrast
Disney+ är utformat så att text och element på skärmen ska vara lätta att se och läsa för personer med olika grader av synnedsättningar.

Responsiv design
Skärmar och gränssnitt på Disney+ är utformade med stöd för skärmar i olika storlekar så att användaren kan använda sina enheter på ett sätt som passar honom eller henne. Disney+ har också stöd för zoomningsverktyg som hjälp för personer med nedsatt syn. Tillgängligheten varierar beroende på plattform.

Tangentbordsnavigering
Personer som inte använder en mus för att navigera i en webbläsare på en skrivbordsdator eller bärbar dator kan navigera genom ett tangentbord eller en jämförbar inmatningsenhet. Tillgängligheten varierar beroende på plattform och webbläsare.