Hoe pas ik de weergave van de ondertiteling aan?

Disney+ geeft je de mogelijkheid om de weergave en de stijl van de ondertiteling op elk van je apparaten te veranderen. De manier waarop je dit kunt doen, verschilt per apparaat. Hieronder kun je zien hoe je de ondertiteling op jouw apparaat kunt aanpassen.

Alle wijzigingen die je aanbrengt, worden op alle profielen op een bepaald apparaat toegepast. Deze wijzigingen worden niet op al je apparaten toegepast. Volg de stappen hieronder om de stijl op elk van je apparaten aan te passen.

iPhone, iPad of iPod touch
Voor iOS-versie 13.0.0 en hoger

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat
  2. Selecteer Toegankelijkheid
  3. Selecteer Ondertiteling en bijschriften
  4. Selecteer Stijl
  5. In dit scherm kun je een vooraf ingestelde stijl kiezen of een nieuwe stijl aanmaken
    • Als je een nieuwe stijl wilt aanmaken, moet je Video-voorrang uitschakelen onder Lettertype, Grootte, Kleur en Doorzichtigheid

Voor eerdere iOS-versies

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat
  2. Selecteer Algemeen
  3. Selecteer Toegankelijkheid
  4. Selecteer Ondertiteling en bijschriften
  5. Selecteer Stijl
  6. In dit scherm kun je een vooraf ingestelde stijl kiezen of een nieuwe stijl aanmaken
    • Als je een nieuwe stijl wilt aanmaken, moet je Video-voorrang uitschakelen onder Lettertype, Grootte, Kleur en Doorzichtigheid

Apple TV

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat
  2. Selecteer Algemeen
  3. Selecteer Toegankelijkheid
  4. Selecteer Ondertiteling en bijschriften
  5. Selecteer Stijl
  6. In dit scherm kun je een vooraf ingestelde stijl kiezen of een nieuwe stijl aanmaken
    • Als je een nieuwe stijl wilt aanmaken, moet je Video-voorrang uitschakelen onder Lettertype, Grootte, Kleur en Doorzichtigheid

Google Chromecast
Volg de instellingen van het apparaat waar je mee cast om de weergave van de ondertiteling op je Chromecast aan te passen.

Android-telefoon of -tablet
Voor Google-apparaten

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat
  2. Selecteer Toegankelijkheid
  3. Selecteer Voorkeuren voor ondertiteling
  4. Zet de knop op Ondertiteling gebruiken
  5. Selecteer in dit scherm de tekstgrootte of ondertitelingsstijl om de weergave van de ondertiteling op jouw apparaat aan te passen

Voor Samsung-apparaten

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat
  2. Selecteer Toegankelijkheid
  3. Selecteer Horen
  4. Selecteer Google-ondertitels (CC) of Samsung-ondertitels (CC)
  5. Zet de schakelaar op Aan
  6. Selecteer in dit scherm de tekstgrootte of ondertitelingsstijl om de weergave van de ondertiteling op jouw apparaat aan te passen

Opmerking: de locatie en beschikbaarheid van deze instelling op je apparaat kan per model verschillen.

Microsoft Xbox

1. Druk op de Xbox-knop op je controller
  2. Selecteer Systemen
  3. Selecteer Instellingen
  4. Selecteer Toegankelijkheid
  5. Selecteer Ondertiteling
  6. In dit scherm kun je de weergave van de ondertiteling op je apparaat aanpassen

Sony PlayStation

1. Ga naar Instellingen op je apparaat
  2. Selecteer Toegankelijkheid
  3. Selecteer Ondertitels
  4. Vink het vakje aan naast Ondertitels weergeven
  5. Selecteer Ondertitelingsinstellingen
  6. In dit scherm kun je de weergave van de ondertiteling op je apparaat aanpassen

Smart-tv

1. Selecteer terwijl je naar een video in Disney+ kijkt de knop Audio en ondertiteling rechtsboven in de videospeler
  2. Selecteer Ondertitelingsstijl
  3. In dit scherm kun je de weergave van de ondertiteling op je apparaat aanpassen. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Webbrowser

1. Selecteer terwijl je naar een video in Disney+ kijkt de knop Audio en ondertiteling rechtsboven in de videospeler
  2. Selecteer het tandwielpictogram rechtsboven in het scherm
  3. In dit scherm kun je de weergave van de ondertiteling op je apparaat aanpassen. Je wijzigingen worden automatisch opgeslagen.

Opmerking: op sommige browsers kun je de ondertitels niet aanpassen.

Amazon Fire-tablet

1. Ga naar de app Instellingen op je apparaat
  2. Ga naar Toegankelijkheid
  3. Ga naar Voorkeuren voor ondertiteling
  4. In dit scherm kun je de weergave van de ondertiteling op je apparaat aanpassen

Amazon Fire TV

1. Ga naar het tabblad Instellingen via het startscherm van je systeem
  2. Ga naar Toegankelijkheid
  3. Ga naar Voorkeuren voor ondertiteling
  4. In dit scherm kun je de weergave van de ondertiteling op je apparaat aanpassen