Wat is phishing en hoe brengt dit mijn Disney-account in gevaar?

Phishing betekent dat iemand zich online voordoet als een vertrouwde entiteit om persoonlijke gegevens zoals gebruikersnamen, burgerservicenummers, wachtwoorden en kredietkaart gegevens te bemachtigen.

Disney vraagt nooit om je persoonlijke gegevens, tenzij je zelf contact opneemt met Disney en dergelijke gegevens nodig zijn om een bepaald probleem op te lossen.

Als je een e-mail of telefoonoproep ontvangt van een organisatie die beweert Disney te zijn en vraagt om persoonlijke gegevens of je Disney+-accountgegevens, reageer dan niet.