Tömma enhetens cache och data

För att tömma enhetens cache och få en jämnare prestanda kan du prova med att rensa lagrade data på din enhet med hjälp av följande steg:

Android-telefon eller -surfplatta
Android TV
Apple TV
Chromecast
Webbläsare
Fire TV och Fire TV Stick
PlayStation
Xbox

Obs! Medan du är online laddar din enhet ner massor av filer för att du ska kunna få den upplevelse du förväntar dig av de webbplatser och appar som du använder. Vissa av dessa filer lagras på din enhet för att ge dig en sömlös upplevelse. De lagrade filerna utgör enhetens cache. Med tiden kan cachen dock fyllas med filer som av olika anledningar gör systemet långsammare. Därför är det en bra idé att med jämna mellanrum tömma cachen, särskilt om du har problem med att använda Disney+.

Android-telefon eller -surfplatta

På vissa Android-modeller kan du rensa cachelagrade data för Disney+ via inställningarna. Följ de här stegen:

1. Gå till Inställningar på hemskärmen
  2. Gå till Appar > Disney+ > Lagring
  3. Välj Rensa cacheminne och Rensa data

Android TV

Följ de här stegen för att rensa cachelagrade data för Disney+ från Android TV:

1. Gå till Inställningar > Appar > Disney+
  2. Välj Rensa cacheminne och Rensa data

Apple TV (alla generationer), iPhone eller iPad

För att rensa cachelagrade data på en Apple TV kan du prova att avinstallera eller installera om appen Disney+.

Chromecast

För Chromecast följer du stegen för din Android- eller iOS-castingenhet.

Följ de här stegen för att rensa data och tömma cacheminnet på din inbyggda Chromecast-app:

1. Välj Settings (Inställningar) på hemskärmen
  2. Välj Apps (Appar)
  3. Välj Chromecast built-in (Inbyggt Chromecast)
  4. Välj Clear data (Rensa data)
  5. Välj OK
  6. Välj Clear cache (Rensa cache)
  7. Välj OK
  8. Starta om din tv
    • Starta om: Håll den gröna standby-knappen på fjärrkontrollen nedtryckt i minst fem sekunder
    • Släpp knappen när tv-skärmen blir svart

Webbläsare

Det finns alltför många olika webbläsare för att vi ska kunna beskriva alla här. Här hittar du mer hjälp med att rensa webbläsarcachen för Chrome, Firefox, Edge och andra webbläsare.

Fire TV och Fire TV Stick

Följ de här stegen för att rensa cachelagrade data för Disney+:

1. Gå till Settings (Inställningar) > Applications (Appar) > Manage Installed Application (Hantera installerade appar) > Disney+
  2. Välj både Clear Cache (Rensa cache) och Clear Data (Rensa data)

PlayStation

Följ de här stegen för att rensa cachelagrade data för Disney+:

1. Gå till Inställningar längst upp på funktionsskärmen
  2. Välj Lagring > Lagringsminne > Sparade data
  3. Markera Disney+
  4. Tryck på Alternativ
  5. Välj Radera

Xbox

Följ de här stegen för att rensa cachelagrade data för Disney+:

1. Gå till hemmenyn för Xbox och välj Mina spel och appar
  2. Välj Appar
  3. Markera rutan för Disney+
  4. Tryck på menyknappen på handkontrollen (tre parallella linjer) för att öppna Fler alternativ
  5. Välj Hantera app
  6. Ta bort sparade data